Tvůrčí rezidence

Petr Dub, ESAC 2009 Viktor Takáč, ESAC 2013 David Helán, Bukurešť 2014 Viktor Vejvoda, ESAC 2014 Ladislava Gažiová+Alexey Klyuykov, Bukurešť 2013 Apolena Vanišová, ESAC 2016 Václav Kopecký, ESAC 2012 Karolína Heřmánková, ESAC 2008 Jan Šrámek, ESAC 2012 Martina Smutná, Bukurešť 2015

Barcelona

Performing Arts Aktualizováno 8. 7. 2016

Institut umění ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR a Cel.lula
vypisuje výběrové řízení na měsíční tvůrčí pobyt v oblasti performing arts (herci, tanečníci, hudebníci, performeři) v Cel.lula (Barcelona) v období 22. listopadu do 22. prosince 2010. Cílem tohoto bilaterálního výměnného programu je podpora spolupráce v oblasti umění mezi Českou republikou a Španělským královstvím.

O rezidenční pobyt mohou zažádat umělci s praxí z oblasti performing arts, kteří mají trvalý pobyt nebo pracují v České republice. Předpokladem je dobrá znalost angličtiny (v ideálním případě španělštiny). Stipendistovi budou hrazeny cestovní náklady, ubytování, diety a stipendium ve výši 1000 EUR. Součástí tvůrčího pobytu je možnost využívat ateliér o rozloze 14 x 14 m vybavený zvukovou aparaturou.

Žádost o udělení tvůrčího pobytu musí obsahovat
I. Přihlášku, čitelně vyplněnou ve všech bodech.
II. Přílohy
1. Motivační dopis (s popisem zamýšleného projektu a časového harmonogramu )
v rozsahu maximálně dvou stran.
2. Profesní životopis žadatele a přehled dosavadních realizovaných projektů včetně obrazové dokumentace tvorby z posledních let (nejlépe DVD).

Popis projektu, životopis a přehled realizovaných projektů dodávejte jak v tištěné, tak v elektronické verzi.

Podmínky pro podání žádosti
Projekt zpracovaný podle uvedených podmínek musí být zaslán poštou, nebo osobně doručen na adresu Institut umění – Divadelní ústav, Celetná 17, 110 00 Praha 1,
T.: 224 809 116, rezidence@institutumeni.cz

Uzávěrka přihlášek je 20. října 2010

• Po termínu předložené žádosti (rozhoduje razítko pošty), neúplně či chybně zpracované projekty nebudou do výběrového řízení zařazeny.
• Zaslané žádosti se nevrací.
• Zaslané žádosti posoudí a výběr provede česká odborná komise. Komise si vyhrazuje právo své rozhodnutí nezdůvodňovat. O výsledku výběrového řízení budou předkladatelé vyrozuměni do 30. října 2010.
• Vybraný umělec zašle písemnou zprávu o pobytu a realizaci svého uměleckého projektu v rozsahu min. jedna A4 nejpozději do 14 dnů po ukončení rezidenčního pobytu.
• Pobyt není určen pro teoretický výzkum.
• Pobyt je určen pouze pro jednu osobu.