Tvůrčí rezidence

Štěpán Vrbický, Bukurešť 2011 Lucie Mičíková, ESAC 2015 Ivan Svoboda, Bukurešť 2013 Jana Kasalová, ESAC 2009 Martin Janíček, Sri Lanka 2015 Barbora Švarcová, ESAC 2012 Jan Žalio, ESAC 2013 Martin Krajc, ESAC 2011 Jan Šrámek, ESAC 2012 Jan Haubelt, New York 2011

New York

Výtvarné umění Aktualizováno 24. 7. 2016

Institut umění ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR a Centrum pro současné umění FUTURA vypisují výběrové řízení na dvouměsíční tvůrčí pobyt v oblasti visuálního umění v ISCP (New York) v období 1. července až 31. srpna 2011. Tvůrčí pobyt pro oblast výtvarného umění je určen mladým umělcům do 35 let včetně. Tvůrčí pobyt není určen pro studenty středních a vysokých škol vyjma studentů doktorandského studia.

O rezidenční pobyt mohou zažádat umělci s praxí z oblasti vizuální tvorby, kteří mají české státní občanství nebo trvalý pobyt na území České republiky. Předpokladem je dobrá znalost angličtiny. Účastníkovi bude hrazeno studio v ISCP, cestovní náklady a náklady spojené s pobytem ve výši 1 500 USD. Ubytování je poskytováno za očekávaný příspěvek od stipendisty uměleckým dílem v hodnotě do výše nájmů běžné v dané lokalitě (Bedford-Stuyvesant, Brooklyn).

Žádost o udělení tvůrčího pobytu musí obsahovat:
I. Přihlášku, čitelně vyplněnou ve všech bodech.
II. Přílohy:
1. Motivační dopis (s popisem zamýšleného projektu) v češtině a angličtině v rozsahu maximálně dvou stran.
2. Profesní životopis žadatele a přehled dosavadních realizovaných projektů v češtině včetně obrazové dokumentace tvorby z posledních let (maximálně čtyřicet fotografií, nebo katalog). Popis projektu, životopis a přehled realizovaných projektů dodávejte jak v tištěné, tak v elektronické verzi.

Podmínky pro podání žádosti
Projekt zpracovaný podle uvedených podmínek musí být zaslán poštou, nebo osobně doručen na adresu Institut umění – Divadelní ústav, Celetná 17, 110 00 Praha 1,
T: 224 809 116, rezidence@institutumeni.cz.

Uzávěrka přihlášek: 31. března 2011

• Po termínu předložené žádosti (rozhoduje razítko pošty), neúplně či chybně zpracované projekty nebudou do výběrového řízení zařazeny.
• Zaslané žádosti se nevrací.
• Zaslané žádosti posoudí a výběr provede odborná komise. O výsledku výběrového řízení budou předkladatelé vyrozuměni do 1. května 2011.
• Vybraný umělec zašle písemnou zprávu o pobytu a realizaci svého uměleckého projektu v rozsahu min. jedna A4 + obrazovou dokumentaci nejpozději do 14 dnů po ukončení rezidenčního pobytu.
• Pobyt není určen pro teoretický výzkum.
• Umělec se zavazuje složit po příjezdu ISCP vratnou zálohu ve výši 300 USD na pokrytí případných škod způsobených umělcem během rezidence. Záloha bude umělci vrácena ISCP po skončení rezidenčního pobytu.
• Organizátor si vyhrazuje právo rezidenci neuskutečnit.