Tvůrčí rezidence

Jan Zdvořák, Bukurešť 2015 Eliška Perglerová, ESAC 2014 Viktor Takáč, ESAC 2013 Pavel Sterec, Bukurešť 2012 Barbora Švarcová, ESAC 2012 Lukáš Hájek, ESAC 2010 Markéta Mráčková a Barbora Šimonová, ESAC 2014 Martin Kubát, ESAC 2010 Jan Šrámek, ESAC 2012 Diana Winklerová, ESAC 2012

OMI Music Center, USA

Hudba Aktualizováno 4. 7. 2016

Institut umění a Music Omi International Music Residency Program vypisují výběrové řízení na osmnáctidenní tvůrčí pobyt v oblasti hudby v období 19. července až 5. srpna 2012 v Omi Centru (stát New York). Více informací na www.artomi.org. Tvůrčí pobyt v oblasti hudby je určen pro hudební profesionály (skladatele s instrumentální či vokální praxí, improvizátory, hudebníky z oblasti folklóru, skladatele elektroakustiky a sound designu) ze všech hudebních žánrů a prostředí, kteří mají zájem o kolektivní tvůrčí rezidenci.

O rezidenční pobyt mohou zažádat umělci s praxí z oblasti hudby, kteří mají české státní občanství nebo trvalý pobyt na území České republiky. Předpokladem je dobrá znalost angličtiny. Účastníkovi bude poskytnut a hrazen pobyt a stravné v Omi kampusu a cestovní náklady.

Uzávěrka přihlášek: 10. ledna 2012

Žádost se vyplňuje on-line na http://www.artomi.org/music.php (How to apply)

Rezidenční pobyt je podpořen Institutem umění – Divadelním ústavem a Českým centrem v New Yorku

Podmínky pro podání žádosti
• Vybraný umělec zašle písemnou zprávu o pobytu a realizaci svého uměleckého projektu v rozsahu min. jedna A4 + obrazovou dokumentaci nejpozději do 14 dnů po ukončení rezidenčního pobytu.
• Pobyt není určen pro teoretický výzkum.
• Organizátor si vyhrazuje právo rezidenci neuskutečnit.