Tvůrčí rezidence

Ondřej Basjuk, ESAC 2014 Martin Krajc, ESAC 2011 Karolína Mikesková, ESAC 2015 Ladislava Gažiová+Alexey Klyuykov, Bukurešť 2013 Štěpán Vrbický, Bukurešť 2011 Jan Haubelt, New York 2011 Radim Langer, Bukurešť 2012 Václav Kopecký, Brusel 2013 Eliška Perglerová, Brusel 2015 Kateřina Kučerová a Petra Lelláková, ESAC 2015

Mexico City

Fotografie Aktualizováno 11. 8. 2016

Institut umění ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR a Národním fondem pro kulturu a umění v Mexiku (FONCA) vypisuje výběrové řízení na dvouměsíční tvůrčí pobyt v oblasti fotografické tvorby v El Centro de la Imagen v Mexico City v období od 4. června do 4. srpna 2012. Cílem tohoto bilaterálního výměnného programu je podpora spolupráce v oblasti umění mezi Českou republikou a Spojenými státy mexickými.

O rezidenční pobyt mohou zažádat umělci s praxí z oblasti fotografické tvorby, kteří mají trvalý pobyt nebo pracují v České republice. Předpokladem je dobrá znalost angličtiny (v ideálním případě španělštiny). Účastníkovi budou hrazeny cestovní náklady a náklady spojené s pobytem ve výši 30 000 Kč.

Žádost o udělení tvůrčího pobytu musí obsahovat
I. Přihlášku, čitelně vyplněnou ve všech bodech.
II. Přílohy:
1. Motivační dopis (s eventuálním popisem zamýšleného projektu) v češtině v rozsahu maximálně dvou stran A4.
2. Profesní životopis žadatele a přehled dosavadních realizovaných projektů v češtině včetně obrazové dokumentace tvorby z posledních let (maximálně dvacet fotografií, nebo katalog). Popis projektu, životopis a přehled realizovaných projektů dodávejte jak v tištěné, tak v elektronické verzi. Email: rezidence@institutumeni.cz.

Podmínky pro podání žádosti
Projekt zpracovaný podle uvedených podmínek musí být zaslán poštou, nebo osobně doručen na adresu Institut umění-Divadelní ústav, Celetná 17, 110 00 Praha 1,
T: 224 809 116, rezidence@institutumeni.cz.

Uzávěrka přihlášek: 30. března 2012

• Po termínu předložené žádosti (rozhoduje razítko pošty, datum osobního doručení), neúplně či chybně zpracované projekty nebudou do výběrového řízení zařazeny.
• Zaslané žádosti se nevrací, po dohodě pouze portfolia.
• Zaslané žádosti posoudí česká odborná komise. Komise si vyhrazuje právo své rozhodnutí nezdůvodňovat.O výsledku výběrového řízení budou předkladatelé vyrozuměni do 15. dubna 2012.
• Vybraný umělec zašle písemnou zprávu o pobytu a realizaci svého uměleckého projektu včetně obrazové dokumentace v rozsahu min. dvě strany A4 nejpozději do 14 dnů po ukončení rezidenčního pobytu.
• Pobyt není určen pro teoretický výzkum.