Tvůrčí rezidence

Libor Svoboda, Taipei 2012 Lucie Mičíková, ESAC 2015 Apolena Vanišová, ESAC 2016 Jan Haubelt, New York 2011 Lukáš Hájek, ESAC 2010 Marta Fišerová, Bukurešť 2014 Pavel Sterec, Bukurešť 2012 Oldřich Morys, ESAC 2012 Michal Kindernay, ESAC 2011 Jiří Havlíček, ESAC 2012

Sofie & Burgas

Výtvarné umění Aktualizováno 24. 7. 2016

Institut umění a České centrum Sofie vypisují výběrové řízení na tvůrčí pobyt pro tvůrce komiksu v Sofii a Burgasu (Bulharsko) v období od 9. do 30. května 2013. Podmínkou tvůrčího pobytu je účast ve výběrové komisi komiksové soutěže, pořádané Českým centrem v Bulharsku k 1 150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Moravu, vedení workshopu, účast ve výběrové komisi (výběr z elektronicky zaslaných bulharských návrhů ve dvou kategoriích – do a nad 15 let) a odevzdání vlastní práce s cyrilometodějským tématem vzniklé během pobytu (dokončený návrh z přihlášky, viz níže).

O rezidenční pobyt mohou zažádat tvůrci, kteří mají trvalý pobyt nebo pracují v České republice. Účastníkovi bude poskytnuto ubytování v hotelu (Burgas) a ve služebním bytě Českého centra (Sofie) – samostatný pokoj je pro rezidenta zajištěn, společné prostory bytu mohou být v některých dnech sdílené. Dále budou účastníkovi uhrazeny cestovní náklady do/ze Sofie a Burgasu a náklady spojené s pobytem ve výši 10 000 Kč.

Žádost o udělení tvůrčího pobytu musí obsahovat:
I. Přihlášku, čitelně vyplněnou ve všech bodech.
II. Přílohy:
a) Motivační dopis v češtině s popisem, co autor od stipendia očekává, na čem hodlá pracovat a v jakém rozsahu, hrubý návrh komiksového příběhu inspirovaného životem a odkazem Cyrila a Metoděje (rozsah jednoho listu) a prokázaní schopnosti vést workshop.
b) Profesní životopis žadatele v češtině.
c) Přehled realizovaných projektů.

Podmínky pro podání žádosti:
Žádost zpracovanou podle uvedených podmínek zašlete Viktorovi Debnárovi
na e-mailovou adresu viktor.debnar@institutumeni.cz.

Uzávěrka přihlášek: 15. dubna 2013

• Po termínu předložené žádosti a neúplně či chybně zpracované žádosti nebudou do výběrového řízení zařazeny.
• Zaslané žádosti posoudí odborná komise; o výsledku výběrového řízení budou předkladatelé vyrozuměni do 19. dubna 2013.
• Vybraný literát zpracuje písemnou zprávu o pobytu v rozsahu min. jedné strany A4 nejpozději do 14 dnů po ukončení rezidenčního pobytu.