Tvůrčí rezidence

David Helán, Bukurešť 2014 Lucie Mičíková, ESAC 2015 Karolína Mikesková, ESAC 2015 Markéta Mráčková a Barbora Šimonová, ESAC 2014 Marta Fišerová, Bukurešť 2014 Aneta Šebelková, ESAC 2015 Věra Ondrašíková, Birmingham 2015 Kateřina Kučerová a Petra Lelláková, ESAC 2015 Martin Bražina, ESAC 2014 Eliška Perglerová, Brusel 2015

Brusel

Výtvarné umění Aktualizováno 25. 7. 2016

Institut umění ve spolupráci s Ministerstvem kultury, Českým centrem v Bruselu a Velvyslanectvím ČR v Belgii vypisují výběrové řízení na dvoutýdenní tvůrčí pobyt v oblasti výtvarného umění v Bruselu v období 11. až 26. listopadu 2015. Tvůrčí pobyt není určen pro studenty středních a vysokých škol vyjma studentů doktorandského studia.

O rezidenční pobyt mohou zažádat umělci s praxí z oblasti výtvarného umění, kteří mají české státní občanství nebo trvalý pobyt na území České republiky.

Účastníkovi budou hrazeny cestovní náklady, pobyt a příspěvek na rezidenci ve výši 600 eur.

Žádost o udělení tvůrčího pobytu musí obsahovat:
I. Přihlášku, čitelně vyplněnou ve všech bodech.
II. Přílohy:
• Motivační dopis (s popisem zamýšleného projektu) v češtině v rozsahu maximálně dvou stran.
• Profesní životopis žadatele a přehled dosavadních realizovaných projektů v češtině včetně obrazové dokumentace tvorby z posledních let (maximálně čtyřicet fotografií, nebo katalog). Popis projektu, životopis a přehled realizovaných projektů dodávejte jak v tištěné, tak v elektronické verzi.

Podmínky pro podání žádosti:
Projekt zpracovaný podle uvedených podmínek musí být zaslán poštou, nebo osobně doručen na adresu Institut umění – Divadelní ústav, Celetná 17, 110 00 Praha 1,
T 224 809 116, rezidence@institutumeni.cz.

Uzávěrka přihlášek: 30. října 2015

• Po termínu předložené žádosti (rozhoduje razítko pošty), neúplně či chybně zpracované projekty nebudou do výběrového řízení zařazeny.
• Zaslané žádosti se nevrací.
• Zaslané žádosti posoudí a výběr provede odborná komise. O výsledku výběrového řízení budou předkladatelé vyrozuměni do 4. listopadu 2015
• Vybraný umělec zašle písemnou zprávu o pobytu a realizaci svého uměleckého projektu v rozsahu min. jedna A4 nejpozději do 14 dnů po ukončení rezidenčního pobytu.
• Pobyt není určen pro teoretický výzkum.
• Organizátor si vyhrazuje právo rezidenci neuskutečnit.