Tvůrčí rezidence

Ivan Svoboda, Bukurešť 2013 Apolena Vanišová, ESAC 2016 Jan Šrámek, ESAC 2012 Martin Kubát, ESAC 2010 Jan Kačena, ESAC 2011 Eliška Perglerová, Brusel 2015 Jan Žalio, ESAC 2013 Lenka Burdová a Marek Hruška, ESAC 2015 Martin Krajc, ESAC 2011 Veronika Přikrylová, ESAC 2015

Gasworks Londýn

nezařazeno Aktualizováno 11. 8. 2016

Rezidence v Gasworks – otevřená výzva 2016.
Za podpory Českého centra v Londýně a Institutu umění.
Rezidence pro českého umělce nebo umělce, který v České republice tvoří, 11. dubna – 27. června 2016.
Termín pro odevzdání žádostí: 10:00, pondělí 30. listopadu 2015

Jedná se o příležitost pro začínající umělce působící v České republice absolvovat plně hrazenou rezidenci v londýnských Gasworks od 11. dubna do 27. června 2016. Rezidence v Gasworks jsou příležitostí pro profesionální rozvoj, uměleckou výměnu a experimentování.

Rezidence zahrnuje:
• 24-hodinový přístup do Gasworks studia spolu s dalšími hostujícími umělci a stálými nájemci studií.
• Open Studio/otevřené studio anebo podobnou veřejnou prezentaci v Gasworks
• ubytování v pokoji v Gasworks Residencies House (třípatrová budova, kde bydlí další tři rezidenční umělci)
• základní náklady pro život v Londýně
• zpáteční lety ve třídě economy z umělcova města do Londýna
• Travel card (zóny 1+2) pro neomezené cestování v centru Londýna po dobu rezidence
• administrativní, psychologické a kurátorské poradenské služby poskytované Gasworks (během úředních hodin)

Výběr a způsobilost:
Rezidence je otevřená současným výtvarným umělcům zabývající se různými obory, ačkoli je nutné brát v úvahu omezené možnosti Gasworks. Přednost dostanou začínající umělci, za kterými je kvalitní tvorba a kteří ještě neměli možnost pracovat v Londýně. Žadatelé by měli mít odpovídající úroveň mluvené angličtiny a neměl by být pro ně problém zúčastnit se uměleckých diskusí vedených v angličtině. Je nutné, aby si všichni žadatelé před odesláním žádosti zjistili podrobné informace o Gasworks a věděli tak dostatek informací o prostředí, do kterého se případně dostanou.

Vybraný umělec by se měl intenzivně zapojit do akcí Gasworks a londýnského uměleckého a kulturního prostředí. Proto by žadatelé měli také odevzdat spolu s žádostí návrh projektu, kde nastíní své výzkumné zájmy a záměry, které by chtěli v průběhu rezidence realizovat. Ti, kdo neodevzdají dobře promyšlený návrh, který se týká konkrétně této rezidence a londýnského prostředí, budou z výběru vyřazeni.

Výběrové řízení:
Umělci budou vybráni na základě žádostí, které předložili. Závěrečné rozhodnutí přednese komise ve složení Alessio Antoniolli (ředitel, síť Gasworks a Triangle), Robert Leckie (kurátor, Gasworks), Markéta Černá (Institut umění), a Tereza Porybná (ředitelka, České centrum v Londýně). Vítěz bude kontaktován nejpozději do 15. prosince 2015.

Postup při podávání žádosti:
Přijímáme pouze elektronické žádosti a velikost emailu by neměla přesáhnout 10MB. Pokud bude mít váš email více než 10MB, obdržíte po odeslání žádosti zprávu ‘mailbox is full’/plná schránka. V tomto případě prosím zkontrolujte velikost souboru se žádostí a buď soubor zmenšete, nebo nám ho pošlete přes ‘we transfer’ nebo podobnou službu.

Využijte prosím přiložené žádosti a uložte ji jako PDF. Žádost by také měla obsahovat následující položky v JEDNOM souboru PDF:
1. Životopis s podrobnými informacemi o nedávných samostatných a skupinových výstavách, workshopech a rezidencích
2. Relevantní dokumenty (např. články nebo eseje o práci, výstavách a publikacích),
3. Obrázky – přiložte prosím alespoň 10 obrázků vaší práce s dobrým rozlišením plus hlavičky nebo krátké popisky.
4. Videa/filmy – doporučujeme poslat odkaz na vaši webovou stránku, stránku na Vimeo, youtube apod. Prosím neposílejte video soubory.

Pošlete prosím všechny dokumenty ve formátu PDF a označte soubory následujícím způsobem: Příjmení_Křestní jméno_Application a Příjmení_Křestní jméno_Materials.

Termín pro odevzdání žádostí: 10:00, pondělí 30. listopadu 2015
Žádost pošlete na email: apply@gasworks.org.uk