Tvůrčí rezidence

Johana Střížková, Mexiko 2013 Karolína Mikesková, ESAC 2015 Martin Krajc, ESAC 2011 Martin Krajc, ESAC 2011 Tereza Kabůrková, ESAC 2009 Jana Kasalová, ESAC 2009 Kateřina Kučerová a Petra Lelláková, ESAC 2015 Viktor Takáč, ESAC 2013 Oldřich Morys, ESAC 2012 Tereza Koníčková, ESAC 2013

Bukurešť

Institut umění ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR a Českým centrem v Bukurešti vypisují výběrové řízení na měsíční tvůrčí pobyt v oblasti performance, fotografie, architektury a výtvarného umění během července a srpna (max. doba trvání rezidence je 30 dní) 2018 v Bukurešti.

Tvůrčí pobyt je určen především mladým umělcům a není určen pro studenty středních a vysokých škol vyjma studentů doktorandského studia.
Žadatelé musí mít české státní občanství nebo trvalý pobyt na území České republiky.

Účastníkovi budou hrazeny cestovní náklady, pobyt a příspěvek na rezidenci ve výši 1000 EUR.

Žádost o udělení tvůrčího pobytu musí obsahovat:
I. Přihlášku, čitelně vyplněnou ve všech bodech.
II. Přílohy:
– motivační dopis (s popisem zamýšleného projektu) v angličtině v rozsahu maximálně dvou normostran (3600 znaků)
– strukturovaný životopis žadatele a přehled dosavadních realizovaných projektů v angličtině včetně obrazové dokumentace tvorby z posledních let (maximálně deset projektů nebo stránek)

Motivační dopis, profesní životopis a přehled realizovaných projektů dodávejte jak v tištěné, tak v elektronické verzi a to buď na email: rezidence@institutumeni.cz nebo na usb flash jako přílohu žádosti.

Podmínky pro podání žádosti:
Projekt zpracovaný podle uvedených podmínek musí být zaslán poštou, nebo osobně doručen na adresu Institut umění – Divadelní ústav, Celetná 17, 110 00 Praha 1, T 224 809 116, rezidence@institutumeni.cz.

Uzávěrka přihlášek je do 8. března 2018.

  • Česká centra jsou příspěvkovou organizací Ministerstva zahraničních věcí ČR.
  • Po termínu předložené žádosti (rozhoduje razítko pošty), neúplně či chybně zpracované projekty nebudou do výběrového řízení zařazeny.
  • Zaslané žádosti se nevrací. Na požádání budou vrácena pouze portfolia.
  • Zaslané žádosti posoudí a výběr provede mezinárodní odborná komise (jeden rumunský teoretik a umělec a zástupce ČC). O výsledku výběrového řízení budou předkladatelé vyrozuměni do 30. března 2018.
  • Vybraný umělec zašle písemnou zprávu o pobytu a realizaci svého uměleckého projektu v rozsahu min. jedna A4 nejpozději do 14 dnů po ukončení rezidenčního pobytu.
  • Pobyt není určen pro teoretický výzkum.
  • Organizátor si vyhrazuje právo rezidenci neuskutečnit.
  • Vypsání výzvy: 8. února 2018.