Tvůrčí rezidence

Marta Fišerová, Bukurešť 2014 Martin Bražina, ESAC 2014 Jan Haubelt, New York 2011 Veronika Přikrylová, ESAC 2015 Karolína Heřmánková, ESAC 2008 Jan Haubelt, ESAC 2009 Ladislava Gažiová+Alexey Klyuykov, Bukurešť 2013 Štěpán Vrbický, Bukurešť 2011 Nikola Brabcová, ESAC 2015 Jan Kačena, ESAC 2011

New York

Výtvarné umění Aktualizováno 24. 7. 2016

Institut umění ve spolupráci s Ministerstvem kultury ČR a Centrum pro současné umění FUTURA vypisují výběrové řízení na dvouměsíční tvůrčí pobyt v oblasti visuálního umění v ISCP (New York) v období 1. července až 31. srpna 2011. Tvůrčí pobyt pro oblast výtvarného umění je určen mladým umělcům do 35 let včetně. Tvůrčí pobyt není určen pro studenty středních a vysokých škol vyjma studentů doktorandského studia.

O rezidenční pobyt mohou zažádat umělci s praxí z oblasti vizuální tvorby, kteří mají české státní občanství nebo trvalý pobyt na území České republiky. Předpokladem je dobrá znalost angličtiny. Účastníkovi bude hrazeno studio v ISCP, cestovní náklady a náklady spojené s pobytem ve výši 1 500 USD. Ubytování je poskytováno za očekávaný příspěvek od stipendisty uměleckým dílem v hodnotě do výše nájmů běžné v dané lokalitě (Bedford-Stuyvesant, Brooklyn).

Žádost o udělení tvůrčího pobytu musí obsahovat:
I. Přihlášku, čitelně vyplněnou ve všech bodech.
II. Přílohy:
1. Motivační dopis (s popisem zamýšleného projektu) v češtině a angličtině v rozsahu maximálně dvou stran.
2. Profesní životopis žadatele a přehled dosavadních realizovaných projektů v češtině včetně obrazové dokumentace tvorby z posledních let (maximálně čtyřicet fotografií, nebo katalog). Popis projektu, životopis a přehled realizovaných projektů dodávejte jak v tištěné, tak v elektronické verzi.

Podmínky pro podání žádosti
Projekt zpracovaný podle uvedených podmínek musí být zaslán poštou, nebo osobně doručen na adresu Institut umění – Divadelní ústav, Celetná 17, 110 00 Praha 1,
T: 224 809 116, rezidence@institutumeni.cz.

Uzávěrka přihlášek: 31. března 2011

• Po termínu předložené žádosti (rozhoduje razítko pošty), neúplně či chybně zpracované projekty nebudou do výběrového řízení zařazeny.
• Zaslané žádosti se nevrací.
• Zaslané žádosti posoudí a výběr provede odborná komise. O výsledku výběrového řízení budou předkladatelé vyrozuměni do 1. května 2011.
• Vybraný umělec zašle písemnou zprávu o pobytu a realizaci svého uměleckého projektu v rozsahu min. jedna A4 + obrazovou dokumentaci nejpozději do 14 dnů po ukončení rezidenčního pobytu.
• Pobyt není určen pro teoretický výzkum.
• Umělec se zavazuje složit po příjezdu ISCP vratnou zálohu ve výši 300 USD na pokrytí případných škod způsobených umělcem během rezidence. Záloha bude umělci vrácena ISCP po skončení rezidenčního pobytu.
• Organizátor si vyhrazuje právo rezidenci neuskutečnit.